Cautare

452 de rezultate pentru "rasa de porc" (3.00 secunde)
Oficial, in Italia traiesc de pe azi pe maine intre 140.000 si 160.000 de mii de rromi, si neoficial peste 300.000, cazati in corturi si baraci la marginea marilor orase.
Vecinii unui pitestean care detine doi cocosi de rasa au cerut politiei sa intervina pentru relocarea animalelor. Ei se plang ca pasarile canta de 15-20 de ori pe ora
In acest top, care apare in lucrarile de specialitate din domeniu, Romania ocupa locul trei la nivel european si patru la nivel mondial, potrivit Mediafax. Clasamentul s-a realizat pe baza indicelui european de eficienta, aplicat in cazul tuturor tarilor care au intrat in top.
Petre Berinde a fost patronul unei carmangerii cu puncte de lucru in Ardud si Satu Mare, care s-a remarcat prin calitatea unor produse (mititei, cirnati, ceafa, cotlet si muschiulet de porc) cu ocazia sarbatorilor cimpenesti din judetul Satu Mare si din alte judete apropiate.
De 1 Mai, McDonald’s a lansat McMic-ul Asa cum a anuntat, McDonald’s Romania a lansat McMici si Sandvis cu Porc si Sos de Hrean, doua produse exclusive pentru piata romaneasca. Timp de o luna, cu ocazia "Saptamanilor Romanesti" puteti cumpara cele doua produse "traditionale".
Mai multe echipe de cercetatori au incercat sa ofere un raspuns la aceste intrebari, obtinand date pretioase in studiile lor despre inteligenta lumii animale. Iata ce au aflat oamenii de stiinta:
Masa de Craciun va costa o familie cu patru membri circa 2,5 milioane de lei. ... Faptul presupune pentru multi romani un efort financiar de proportii. De cele mai multe ori, in urma acestui eveniment se ramane cu buzunarele (si burtile?!) goale.
Pana in 2007, vor disparea peste jumatate dintre unitatile procesatoare de carne, in conditiile in care mai mult de 80% dintre abatoare si unitatile care comercializeaza carne si preparate din carne nu intrunesc conditiile minime cerute.
Un capitol la care trebuie sa ne punem la punct, atat din punct de vedere organizatoric, dar si al calitatii serviciilor si produselor, si asta destul de rapid, daca dorim sa accedem la structurile Uniunii Europene, este agricultura cu toate ramurile ei.
Deficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare a fost, in primul trimestru al acestui an, de peste 306 milioane de euro, cu 5,7 milioane de euro mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele furnizate de Ministerul Agriculturii.
Balanta comerciala cu produse agroalimentare a inregistrat in primele patru luni un deficit de 437,5 milioane de euro, cu circa 22 de milioane de euro mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul majorarii importurilor.
In aceste conditii, importurile au totalizat in perioada ianuarie - mai 747,3 milioane euro, fiind mai mari cu 7,4% fata de acelasi interval din 2004.
Clasificarea carcaselor de porc potrivit normelor europene de calitate va deveni obligatorie pentru abatoare la 1 ianuarie 2006, aplicarea urmand sa se inceapa din septembrie acest an, informeaza Ministerul Agriculturii. Astfel, de la anul, firmele care nu vor respecta aceste prevederi vor fi sanctionate.
Nivelul subventiilor in agricultura se ridica la 6.000 de miliarde de lei vechi pentru anul viitor. Astfel, se vor acorda 4.000 de miliarde de lei pentru sectorul zootehnic si 2.000 de miliarde pentru cel vegetal potrivit reprezentantilor din Ministerul Agriculturii.
Compania americana Smithfield, care este cel mai mare crescator de porci si procesator de carne de porc din lume, va investi in Romania 850 de milioane USD in urmatorii cinci ani, intentionand sa dezvolte o retea de ferme de crestere a porcilor in trei judete din vestul tarii, au afirmat reprezentantii firmei.
Importurile de produse agroalimentare din primele unsprezece luni ale lui 2005 au depasit nivelul consemnat pentru intreg anul 2004, valoarea acestora ridicandu-se la aproape 1,8 miliarde de euro, informeaza Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).
Pretul final al alimentelor depinde de comercianti, chiar daca scade TVA, spun producatorii. Este adevarat ca reducerea TVA la produsele alimentare de baza va avea ca efect diminuarea preturilor de livrare a marfurilor de la producatori.
O data cu aderarea Romaniei la UE, si porcinele din Romania vor beneficia de drepturi europene. ... Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a emis un proiect de ordonanta cu privire la protectia porcinelor.
Eliminarea taxelor vamale de la 1 ianuarie va favoriza importurile de produse din carne mai ieftine din tarile Uniunii Europene. Pe de alta parte, exporturile romanesti de astfel de produse sunt inca interzise pe pietele UE, desi procesatorii romani respecta standardele europene din domeniu.
Carnea provenita de la porcii crescuti in gospodariile taranilor romani nu va putea fi vanduta in perioada Sarbatorilor de iarna.
google-analytics.com